TYYLIPERSOONAT, MITÄ NE OVAT?

Ideani kirjoittaa tyylipersoonista lähti pienistä kommenteista; työkaverini sanoi erään laukun sopivan tyyliini koska se on hippimäinen ja jota toinen jatkoi sanomalla että olen ehkä rock-hippi! tyyliltäni. Kommentit jäivät suorastaan ”kummittelemaan” päähäni. Parina päivänä kyselin ystäviltäni, minkälainen tyyli minulla mielestäsi on? Olenko mielestäsi hippi? Johon ystäväni vastasivat; jaa hippi? No, et todellakaan. Olet muodikas, tyylikäs, persoonallinen, trendikäs jne.. Nimittäin itse en tunnista että olisin ”Hippimäinen”, boheemi ja luova tyylipersoona!

Tyylipersoonista harvemmin puhutaan ja osa ei ehkä edes tiedä mitä sana tyylipersoona tarkoittaa, joten ajattelin kertoa hieman tyylipersoonista. (Tiedätkö myös, että pukeutumistyylit ovat maa sidonnaisia?)Tässä muutama perustyylipersoona;

LUONNOLLINEN ( Moni suomalainen kuuluu tähän = Käytännöllisyys)

Tärkeintä on luonnollisuus, mikään ei saa kiristää tai puristaa. Yksinkertaiset mallit, helppohoitoisuus ja mieluummin silittämättä siistejä materiaaleja. Ominaista ovat murretut värit, saatat pukea aamulla päällesi mitä sattuu käteen osumaan ja käytät mieluummin pitkiä housuja sekä matalia, mukavia kenkiä. Koruja käytät hyvin vähän – jos ollenkaan, tai ne ovat pieniä. Meikkisi on minimaalista ja et halua käyttää paljonkaan aikaa hiuksiisi. Kun luonnollista persoona lähdetään ns. päivittämään on tarkoituksena säilyttää käytännöllisyys ja käytetäänkin luonnonmateriaaleja. Tyyliä voidaan myös muuttaa hitusen romanttisempaan suuntaan. (Tunnettuja Luonnollisia; mm. Tarja Halonen, Julia Roberts, Kate winslet)

KLASSINEN

Ulkoasusi on ajaton ja tyylikäs. Vaatteesi ovat melko muodollisia ja klassinen tyylipersoona haluaakin antaa tyylikkään ja hyvin pukeutuvan mielikuvan itsestään. Selkeät ja harkitut linjat, korkealaatuiset materiaalit ovat tämän tyylin perusta. Käytät harvemmin farkkuja ja viikonloppuisinkin jakku korvataan twinsetillä. Uskaliaat väriyhdistelmät tai materiaalien yhdisteleminen ei ole ominasta klassiselle tyylipersoonalle, mieluummin käytät harkittuja värikokonaisuuksia. Kampaus saattaa pysyä samana vuodesta toiseen, samoin meikkirutiinisi on usein sama, et kovin usein kokeile edes uuden sävyistä huulipunaa.  (Tunnettuja Klassisia; mm. Hillary Clinton, Condoleeza Rice, Leena Harkimo)

ROMANTTINEN

Rakastat kaikkea mikä liittyy pukeutumiseen ja asujen suunnitteluun. Vaatteet ovat sieviä ja niissä on runsaasti yksityiskohtia; rusetteja, liehunauhoja, hapsuja, aplikointeja ja rimpsuja. Romanttinen tyylipersoona käyttääkin eniten aikaa itsensä huoltamiseen ja ulkoasun viimeistelyyn kuin moni muu. Käytät aina yhteensopivia alusvaatteita, urheiluvaatteesi ovat joko kauniinvärisiä tai niissä on paljon yksityiskohtia. Jopa työvaatteesi ovat kauniita ja naisellisia. (Tunnettuja tyylipersoonia; mm. Nicole Kidman, Kylie Minoque, Mia Nuutila, Riitta Väisänen)

CITYTYYLI

Nautit vaatteista ja omistat aikaa sekä ajatuksia ulkonäöllesi. Rakastat asusteita. Tyypillistä onkin, että kulutat enemmän aikaa laukkujen ja kenkien valintaan kuin itse asuun. Olet jo kokeillut monet päätyylit ja monia erilaisia lookkeja joten tiedät mikä sinulle sopii ja missä viihdyt. Ostat harkiten etkä yleensä sorru heräteostoksiin. Yleensä suhtaudut varauksellisesti kirkkaisiin väreihin ja pyrit pukeutumaan sävy sävyyn. Pysyttelet viimeisimpien trendien tasalla etkä niinkään välitä pintamuodista. (Tunnettuja tyylipersoonia; mm. Sharon Stone, Isabella Rosselini, Helena Karihtala, Kaarina Kivilahti)

LUOVA

Olet todella etevä yhdistelemään erilaisia vaatekappaleita ja asusteita mielenkiintoiseksi ja yksilölliseksi kokonaisuudeksi. Harvemmin heität mitään menemään vaan säästät kaikki koska tiedät käyttäväsi näitä vaatteita ja asusteita uudelleen jossain vaiheessa. Koska olet persoonallinen ja vaatekaappisi pullistelee monesta eri lähteestä ajan mittaan keräämiäsi vaatteita, saatat toisinaan mennä ”yli” ja pukeutua tilanteeseen sopimattomasti.  Selailet usein muotilehtiä inspiraatiota etsien. Hiuksissasi saattaa olla rohkeitakin värejä, epätavallisia solkia, kukkia tai huiveja. Meikkivärit voi hätkähdyttää.  (Tunnettuja tyylipersoonia; mm. Vivienne Westwood, Helena Bonham Carter, Kate Moss, Jorma Uotinen)

DRAMAATTINEN

Pyrit aina näyttävään sisääntuloon! Sinusta on hienoa tulla huomatuksi ja käytät yleensä vaatteita, jotka saavat muut kohahtamaan. Ostoksilla käyminen on mielipuuhaasi ja yleensä haluat kokeilla viimeisintä muotia. Vaatevarastosi muodostuu useasta eri tyylistä ja yksittäisistä vaatekappaleista, joita olet ostanut hetken mielijohteesta! Et ole huolissasi vaatteidesi käytännöllisyydestä tai pesun kestävyydestä – niiden täytyy vain yksinkertaisesti hätkähdyttää. Tutkit muotilehtiä löytääksesi viimeisimmät trendit. Meikkisi on yleensä näyttävä, myös päivällä! Hiuksissasi on yleensä omia värejäsi täydentävä sävy, saatat käyttää hiuskoristeita,  näyttäviä solkia jne. (Tunnettuja tyylipersoonia; Madonna, Donatella Versace, Linda Evangelista, Sharon Osbourne, Kim Kardashian)

TRENDIKÄS

Trendikäs EI ole tyylipersoona. Trendikäs kokeilee kaikkea uutta rohkeasti ja yhdistelee viimeisen muodin mukaisia vaatteita, sopi ne tai ei. Tyylit vaihtuvat tiuhaan. Trendikäs on usein nuori henkilö joka kokeilee kaikkea löytääkseen oman tyylipersoonansa. Myös useammat nuoret blokkarit kuuluvat tähän ryhmään. 

En koe olevani ”Hippi / Boheemi”! Enkä tarkoita sillä mitään pahaa, Hector on hippi, Erkki Tuomioja, Diane Keaton…. Laila Snellman on boheemi ja hippityylinen (näin eri sukupuolta olevia mainitakseni).

Minun tyylipersoonani on Dramaattinen. Tunnistan itseni täysin edellä mainitusta tyylipersoonasta. Olen todella impulsiivinen vaatteiden ostaja. Ihastun ja innostun helposti, innostus saattaa laantua kun olen muutaman kerran sovittanut vaatetta. Ajan myötä olen tullut rohkeammaksi ja tiedän mikä minulle sopii. Tärkeintä on, että viihdyn vaatteissani. Rakastan näyttävyyttä vaatteissa. Jos pitää olla maltillinen, käytän näyttäviä koruja, vöitä tai erittäin räväkän sävyistä huulipunaa! 

Tyylipersoonien kuvat; internet. Satun omat kuvat ja kaikki teksti ©samatablogs/ Satu Tapola

 Yksi kommentti artikkeliin ”TYYLIPERSOONAT, MITÄ NE OVAT?

  1. Paluuviite: Myyntipalvelun toteuttaminen | Meri Rahijärvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.