KOODINA TUMMAPUKU

Juhlakausi on parhaillaan menossa ja erilaiset pukeutumiskoodit saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Olen viime aikoina törmännyt ilmiöön; kutsussa on tumma puku ja naiset jostain syystä olettavat tämän tarkoittavan, että heidän kuuluu pukeutua mustaan!

Pukeutumiskoodi määräytyy aina kutsun, tilanteen ja ajankohdan mukaan. Kannattaa ottaa huomioon onko tilaisuus päivällä, alkuillasta vai illalla. Kuka tai mikä on järjestäjä, onko mainittu tiettyjä yksityiskohtia pukeutumiselle jne.. Myös se, että säilyttäisi oman tyylinsä kaikista säännöistä huolimatta voi tuottaa ns. tuskaa. Aikaisemmin miehen pukeutuminen on vaikuttanut naisen pukeutumiseen, nykyään kuitenkin enemmän päinvastoin.

Otetaan esimerkiksi tumma puku koodi; se antaa naiselle enemmän vapautta valita. Jos kyseessä on pikkujoulut tai muu juhlava juhla, voi nainen pukeutua värikkäästi tai valita mustan. Mekon pituus voi vaihdella, (tosin kannattaa muistaa mittasuhteet ja mikä on mautonta mikä ei) myös juhlava housupuku käy. Voit valita klassisen kotelomekon tai naisellisen pitsimekon, mekossa voi olla paljettia, kimalletta, hapsuja jne.. Lisäksi asun voi asustaa koruilla ja näin tuoda omaa persoonaa esiin. Myös yksinkertainen on kaunista, jos ei viihdy näyttävissä tai koristeellisissa vaatteissa. 

Kengät ovat avokkaat, pleinit tai räväkät…. tai asusta riippuen juhlavat sandaalit. Kun kerrankin on mahdollisuus pukeutua juhlaan on ihan turha miettiä tarvitsenko näin näyttävää mekkoa tai onko tämä nyt liikaa! Ei, mikään ei ole liikaa, on ihanaa kun saa kerrankin arjen keskellä pukeutua. Ja on hyvä olla edes se yksi näyttävämpi mekko siellä kaapissa vaikka käyttöä sille olisikin kerran vuodessa. Me suomalaiset olemme edelleen ihan liian vaatimattomia ja ihan turhaan peittelemme käsivarsia tai vatsanseutua. Hyvät ja ryhdikkäät materiaalit sekä kunnon alusasut ovat kaiken a ja o. Mitä enemmän peittää ja piilottaa.. se valitettavasti juuri korostaa niitä epäsuotuisia kohtia.

Kannattaa siis selvittää juhlan luonne ja vasta sitten alkaa miettiä miten pukeutuu ja mikä on sallittua. 

Kuvat yllä; Tiger of Sweden, Filippa K, Zalando, Chanel, Mr Self Portrait. Lähde internet

Sovittelin juhlamekkoja (kuvat alla), rakastuin siniseen paljetti ”unelmaan”. Tosin se on ihan liian lyhyt minulle ja vaatii alle esim. kiiltäväpintaiset legginsit tai jegginsit. Paljettimekkoa tarvitsee harvoin, mutta tämä näyttävyys ei vanhene! Ja mekko sopii minun tyylipersoonaani, joka on dramaattinen. Kun rakastun johonkin vaatteeseen en mieti olenko liian lihava, lyhyt tai vanha… eli ihan sama mitä muut ajattelevat… pitää kuitenkin muistaa, että jos menee virallisiin juhliin tämä asu ei todellakaan käy.. edes minulta 😍  Joka tapauksessa tämän mekon lyhyys vaatii hieman ”säätöjä”!

Toinen mekko jota sovitin oli musta, jossa on kultaisia kimalteita. V-pääntie sopii minulle, samoin kietaisuleikkaus. Pituus on haastava, joten se vaatii ehdottomasti minulla korkoja. Mekosta tulee mieleen 40-luku, mutta en ihan lämpene tälle idealle. 

Teksti ja omat kuvat ©Satu Tapola, samatablogsVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.