IHANAT VÄRIT KEVÄÄSEEN JA KESÄÄN!

Tulevan kevään ja kesän värit naisten muodissa ovat upeat. Siis todellakin upeat ja aivan ihania sinisen eri sävyjä siniliilaa, laventelinlilaa, siniviolettia, violettia.. uuh I love it!  Sinivihreitä, antiikki roosaa, orkidean sävyjä, tummaa lohenpunaista ja lämpimiä kastanjanruskeita.. 

Osaan Helsingin liikkeitä on jo saapunut joitakin näistä väreistä. Sinistä ja liilan sävyjä uskon tulevan paljonkin, monet pitävät niistä ja sinisen sävyt sopivat suomalaiselle. Itse en niinkään ole ihan perussinisen ystävä, mutta violetti, sinilila, laventeli… ovat värejä joista pidän erityisesti. 

Myös kirkkaat punaiset yllättävät, näytöksiä katsoessani upeita punaisen sävyjä oli monella merkillä; kirsikanpunaista, kiinanpunaista, syklaaminpunaista, viinirypäleen punaista. Yleisesti ottaen paljon kylmiä ja kirkkaita värejä. Mikä on yllättävää ja ihanan virkistävää pitkästä aikaa. Näytöksissä oli myös, kuten aina,  paljon elementtejä eri vuosikymmeniltä. Tuntui, että 2000 luvun muoti on tullut takaisin… muistin heti värejä ja vaatteita, joita olen jo ainakin kertaalleen käyttänyt. 1980 ja 1990 luvun vaatteet on taas kerran päivitetty 2017 luvulle…  ne samat tyylit ja väriyhdistelmät, joita käytin 2000 luvun alussa… ainoastaan pienillä päivityksillä. (Nyt tosiaan harmittaa, koska olen myynyt kirppiksellä ja antanut kiertoon vaatteita, joita voisin  kenties käyttää kesällä.. Tosin saattaa olla etten enää mahtuisi niihin 🙄)!

Farkkua, romanttisuutta, metallinhohtoa, raitoja, pitsiä, volyymia, naisellisuutta ja mikä erityisen ihanaa;  istuvia leikkauksia!! Vartalo saa tulla esiin ja muodot näkyä, ihan huippua todellakin.. pitkän laatikkomaisuuden ja muodottomuuden jälkeen. Eli aina ei tarvitse peittää! Välillä liika peittäminen voi tehdä päinvastaisen ilmiön; näytät suuremmalta kuin oletkaan!

nayttokuva-2017-01-30-kello-12-44-24

Talvio (kukka)

nayttokuva-2017-01-22-kello-20-57-41

Sinikello

nayttokuva-2017-01-22-kello-20-57-06

Orkidea

nayttokuva-2017-01-22-kello-20-56-48

Hyvin pehmeän hempeä keltainen kuin  kellertävä ”piimä” tai creme

nayttokuva-2017-01-22-kello-20-57-15

Tumma lohenpunainen

nayttokuva-2017-01-22-kello-20-56-57

Antiikki roosa

nayttokuva-2017-01-22-kello-20-57-53

Tumma oliivinvihreä

nayttokuva-2017-01-22-kello-20-58-03

Mausteinen chilijauhe

nayttokuva-2017-01-22-kello-20-57-33

Kastanjanruskea

nayttokuva-2017-01-22-kello-20-58-13

Tiesitkö muuten, että väreillä on väliä? Kuulumme jokainen johonkin väriperheeseen. Yleensä suomalaisille sopivat parhaiten kylmät värit. Poikkeuksia toki löytyy.

Väri voi myös vanhentaa toisaalta taas saada kasvosi hehkumaan. Eli värillä todellakin on väliä! 

Kevättyypin tuntomerkit; Kultainen, läpikuultava ihonsävy, ruusuisen persikkaiset posket. Hiukset hyvin vaaleat tai kellanvaaleista vaaleanruskeisiin. Silmät yleensä siniset, vihreät tai kullanruskeat. Ihanteelliset värit; Keltapohjaiset pehmeät, kirkkaat ja lämpimät sävyt. (Kevään luonto väreineen) Epäsuotuisat värivivahteet; kirkas sininen, voimakas keltainen, pinkki, laventelinsininen, musta, kova valkoinen.

Syksytyypin tuntomerkit; Ihon pohjasävy kultaisesta pronssiin, mahdollisesti pisamia (pisamat kellertävät), hiukset vaaleista tummanruskeisiin tai punertavat. Silmät ruskeat, vihreät tai sinivihreät. Ihanteelliset värit; Lämpimät, runsaat, kylläiset sävyt, keltapohjaiset lehti- ja maustevärit. (Syksyn luonto) Epäsuotuisat värivivahteet; magenta, sähkösininen, jäänharmaa, hehkuvankeltainen, musta, kova valkoinen.

Kesätyypin tuntomerkit; Hyvin vaalea, herkkä, ruusuisen sinertävä iho. Tuhkansävyiset (yleensä kuulee maantienharmaat) vaaleat hiukset, silmät siniset, sinivihreät tai harmaanruskeat. Ihanteelliset värit; Sinipohjaiset harmaallataitetut kylmät, lempeät, pehmeät, murretut sävyt. Epäsuotuisat värivivahteet; kova valkoinen, oliivinvihreä, hohtavakulta, keisarinkeltainen, zinniankeltainen, musta

Talvityypin tuntomerkit; Hyvin vaalea, herkkä ja oliivinvärinen iho. Hiukset tummanruskeista mustiin, silmät tummanruskeat, siniset tai vihreät. Ihanteelliset värit; Voimakkaat, loistavat, jyrkät, viileät, kirkkaat värit, sinipohjaiset kirkkaat pastellivärit. Epäsuotuisat värivivahteet; Hiekanruskea, lyijy, ruusunharmaa, harmaanruskea, keltaoranssi, sammal

nayttokuva-2017-01-22-kello-21-19-45
Teksti; ©Samatablogs, Satu Tapola

Kuvat; Dior, Fendi, Gucci, Y/project, Missoni, Prada, Versace, Vogue Runway, Pantone, Muoti; piirtäminen, väri ja tyyli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.