TESTISSÄ CIEN Q10-SARJA

Kokeilin viime vuoden puolella Lidlin voiteita ja Cien Vital-Regenerative yövoidetta käytän edelleenkin. Halusin nyt testata myös Cien Q-10-sarjan voiteita. Olen niitä jo jonkin aikaa metsästänyt, ja koska en niitä löytänyt, laitoin ”metsästys” asialle poikani. Hän löysikin koulumatkan läheisyydessä olevasta Pasilan Lidlistä etsimäni voiteet.

Olen nyt testannut Cien Q10 Anti-wrinkle päivävoiteen, yövoiteen ja silmänympärysvoiteen. En sen paremmin tutkinut yhdenkään voiteen tuoteluetteloa.

Minulla on helposti reagoiva iho ja jotkin tuotteet ärsyttävät; iho menee punaiseksi, kihelmöi, voi tulla nokkosrokkoa ja joskus vain kirvelee kunnolla. Minulla on heinänuha ja olen vähän allerginen sitruksille sekä banaanille myös silikoni aiheuttaa nokkosrokkoa, ainakin stayupeissa.

Q10 Anti-wrinkle yövoide tuntui miellyttävältä koostumukseltaan tosin tuoksu oli minun makuuni liian voimakas. Iholla tuote tuntui kihelmöintinä ja kuumotuksena. Ihoni meni aivan punaiseksi ja tasaantui  n. tunnin kuluttua laikukkaaksi. Koostumukseltaan voide kuitenkin tuntui riittävän kuivalle aikuisen naisen iholleni. Silmänympärysvoide Q10 sarjasta taas tuntui aika tuhdilta ja aiheutti myöskin kihelmöintiä. 

Päivävoide oli tuoksultaan liian voimakas, koostumus oli miellyttävä, pehmeä ja levittyi hyvin. Valitettavasti voide aiheutti kuumotusta ja kihelmöintiä enemmän kuin yövoide ja tuntui ettei ole tarpeeksi täyteläinen vaikkakin kosteutti. Päivällä meikin alla huomasin ihoni näyttävän kuivalta. Ja punotus ei tuntunut rauhoittuvan. Olen aloittanut CosmEthicks apsin käytön, joten tarkistin mitä nämä tuotteet sisältävät; päivävoiteessa ja silmänympärysvoiteessa on parabeeneja; ethylparabenia, mikä estää hiivojen ja homeiden kasvua, elintarvikkeiden e-koodi; E-214 ja methylparabenia;  E-218. Lisäksi näissä on myös ”muovit” hälytys!!!

Yleisesti parabeenit ovat aiheuttaneet hämmennystä ja ei ole todistettu kaikkia terveysväittämiä, toiset ovat puolesta, toiset vastaan. Kuluttajana onkin haastavaa kun ei 100% tiedä mikä on totta ja mikä ei. Joten parhaiten tietää kun testaa toimiiko tuote kuten luvataan ja miten oma iho siihen reagoi. Itsellän ilmeisesti jokin ainesosa esim. hajuste aiheuttaa kuvaamiani oireita. Muutenhan nämä tuntuivat yhtä laadukkailta kuin kalliimmatkin voiteet. 

 Aikaisemmin kokeilemani Cien Vital-Regenerative yövoiteessa edellä mainittuja ainesosia ei ole, jos kuitenkin on hajusteallergikko, voide sisältää Linaloolia ja Benzyl Alcoholia jotka voivat aiheuttaa ärsytystä. Itselläni ilmenee aluksi punotusta ja hieman kuumotusta, mutta oireet rauhoittuvat suht pian. Ihosta myös tulee hyvin levännyt ja on aamulla tasainen sekä ravittu.

Joten jos tuote toimii miksi ihmeessä ei käytä? Varsinkin kun hintakin on super edullinen! Olen itse aika tietoinen kuluttaja ja mielelläni käytän laadukkaita tuotteita, jotka mahdollisimman vähän ärsyttävät ihoa.  

Kuitenkin muutaman päivän testauksieni jälkeen,  jatkan talvi käytössä Chanelin Le Lift sarjan creme riche voidetta; aivan loistava tuote! Vaikka voide on tarkoitettu todella kuivalle iholle, voide ei jää epämiellyttävän öljyiseksi tai muuten rasvaisen tuntuiseksi. Olen kokeillut useita eri merkkien kuivan ihon tuotteita ja tästä en luovu! Ihan paras voide ikinä 😍 Voide toimii ja tuoksukin on miellyttävä, ei häiritsevä eikä jää ”leijumaan” iholle. (Ei muuten sisällä parabeeneja!) Yövoiteena jatkan vastapainona edullista ja laadukasta Cien Vital-Regenerative yövoidetta. Silmänympärysvoiteiden osalta käytän ensin pois jo olemassa olevat ja mietin mitä kokeilla seuraavaksi.  Käytössäni siis Chanel ja Cien Vital 😘 ja joitakin muiden merkkien näytteitä. 

(Jatkoin sitkeästi voiteiden käyttöä noin viikon ja ikäväkseni täytyy todeta, että en voi niitä käyttää. Voiteet, niin päivä- kuin yövoide, aiheuttavat ikävää kirvelyä, kuumotusta ja kasvot jäävät kirjavan punaisiksi. Ilmeisesti hajusteita on liikaa. Silmänympärysvoide aiheutti aluksi hieman kihelmöintiä, mutta ei enää. Sen sijaan se on sen verran tuhtia tavaraa, että käytän sitä mielummin öisin. Voiteiden koostumus kuitenkin oli miellyttävä! Olen jo siirtynyt takaisin edellä mainittuihin voiteisiin; Chanel ja Cien Vital).

p.s. Voiteet eivät mene hukkaan vaikkeivat ne minulle sovikaan! Ajattelin ensin käyttää käsi- tai jalkavoiteena, mutta mieheni ottikin voiteet omaan käyttöönsä! Tuoksukaan ei kuulema ollut ”niin” voimakas…. eikä hänellä tullut edellä mainittuja reaktioita. ©Satu Tapola /samatablogs, kuvat ja teksti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.