KORUT JA MUODOT, MITÄ JA KENELLE?

Korut ja muodot. Mikä sopii ja kenelle? Oletko koskaan ajatellut vastamuotoja? Vastamuoto ajattelu toimii myös asusteissa erittäin hyvin. Ja koska nyt on juhlan aika, ovat korut erittäin ajankohtaisia niin asusteina kuin lahjoina. Itse rakastan koruja ja pidän näyttävistä koruista. Tosin välillä käytän vain kelloa ja sormuksia, riippuu fiiliksestä ja minne olen menossa. Mielestäni me suomalaiset olemme usein turhan vaatimattomia korujen suhteen, ja monesti ajattelemme korujen tuovan liikaa huomiota. Monet myös valitsevat ihan liian huomaamattomat ja pienet korut.  Itse ajattelen päinvastoin; juuri koruilla saa sen tavallisen ja tylsänkin asun päivitettyä…. sen pienen lisän asuun kuin asuun. Eikä koruja tarvitse olla pilvin pimein, näyttävät korvikset tai kaulakoru riittää. 

FullSizeRender 54

No, mitä sitten on vastamuoto?

pyöreä = kulmikas, kulmikas = pyöreä, lyhyt = pidentävä, pitkä = katkaiseva

Ovat korut sitten aitoja tai ei, muutamia seikkoja kannattaa ottaa huomioon. Mieti minkä kokoinen olet, häviääkö koru kokonaan vai näyttääkö se liian massiiviselta. 

Perinteisessä pukeutumisneuvonnassa otetaan huomioon vartalotyyppi sekä tyylipersoona, mietitään miten korut sopivat toisiinsa niin, että värit ja muodot toistuvat sekä sopivat materiaaliensa puolesta yhteen. Yleisesti ottaen, ideana on ettei pienellä alueella ole liian paljon koruja, liian lähekkäin. Siitä tulee helposti tunkkainen ja suunnittelematon vaikutelma. (Mutta muodin ja stailauksen kanssa muotilehtiin, tällä ajattelulla ei ole mitään tekemistä). 

Jos olet A-vartalotyyppi; Käytä keskikokoisia ja näyttäviä korvakoruja sekä kaulakoruja. Rannekorut taas siroja tai ei ollenkaan. Sormukset mielellään siroja sekä pieniä. Kello voi olla keskikokoinen ja kapea, siro. 

Jos olet X-vartalotyyppi; Käytä pieniä ja kevyitä korvakoruja, samoin kaulakoru pieni ja kevyt riipus, joita voi olla useampikin kerrallaan. Rannekorut pieniä ja siroja, samoin sormukset ja kellot. Huomioi naisellisuus.

Jos olet Y-vartalotyyppi; Korvakorut pienet, kaulakoruissa ketjut parhaita, ei liian raskaita muotoja. Rannekorut taas voivat olla leveitä ja paksuja, saa olla volyymia. Sormukset suuria ja näyttäviä, kyllä ”muovisille ja näyttäville muodoille”! Kellot leveähihnaisia ja värikkäitä..

Jos Olet O-vartalotyyppi; Keskikokoiset, kulmikkaat, suorakaiteen tai pisaran muotoiset korvakorut. Kaulakorut joissa riipus, nahkanauha tai muu, ketjut ovat usein liian ohuita. Huomioi ettei koru ole liian lähellä kaulaa. Rannekorut litteitä ja leveitä, voi olla useampiakin. Koko mielellään keskikokoa. Sormukset litteitä ja leveitä. Kellot keskileveitä, kellotaulu neliö tai suorakaide. 

Jos olet H-vartalotyyppi;  Käytä keskikokoisia, pyöreitä korvakoruja, pisaran muotoisia tai näyttäviä ja roikkuvia, kaulakorut v-muotoisia, ketjuja, helminauhoja joita voi olla useita. Rannekorut leveitä, pyöreähköjä tai ohuita ja monta yhtä aikaa. Sormukset näyttäviä, keskikokoisia joissa muotoja. Kellot pyöreitä ja keskikokoisia.  

Yleisesti ottaen pieniä korvakoruja voidaan käytää samanaikaisesti ohuen kaulakorun kanssa, joka voi olla keskipitkä, pitkä tai lyhyehkö. Kun taas suurikokoisia korvakoruja ja suurta massiivista kaulakorua ei käytetä yhtä aikaa, mielummin suuri rannekoru ja korvakorut tai kaulakoru. Ideana on ettei pienellä alueella ole liian paljon koruja, liian lähekkäin, sillä tämä tekee tunkkaisen vaikutelman. Koruilla voidaan kaventaa ja pidentää tai leventää ja lyhentää. Jos olet allerginen etkä voi käyttää koruja, käytä huiveja ja muita asusteita kuten näyttäviä laukkuja. ©Satu Tapola / samatablogs

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.