MINKÄLAISET KENGÄT SINÄ HALUAISIT?

Kuvassa syksyn 2017-2018 malleja

Kengät, kengät, kengät! Onko kenkiä koskaan liikaa? Ei, ehdottomasti ei!! Kun lähden ostamaan uusia ”matalia” kenkiä tai ”työkenkiä” huomaan tulevani kotiin ihan jotain muuta mukanani. (Korkeita korkoja minulta löytyy nimittäin useita pareja, joten ”kielsin” itseäni ostamasta enää yhtään 10 cm tai yli korkoja). Aina löytyy jotain mielenkiintoisempaa kuin ”tylsät ja mukavat” työkengät.

Toisaalta olen miettinyt, miksi mukavat työkengät näyttävät usein suorastaan rumilta? Mikseivät ne voi olla kauniita, muodikkaita, näyttäviä.. unohtamatta mukavuutta ja tukea jaloille? Tästä syystä olenkin usein päätynyt lenkkareihin työkenkinä. Niitä kun saa myös kivan näköisinä ja ne ovat silti hyvät ja tukevat jalassa. Ja ne sopivat myös hameen tai mekon kanssa, kunhan malli ei ole liian massiivinen. (lenkkarit; nike, zara, woden)

Nykyään vaadin kengiltä paljon; laadukkuus, hyvä istuvuus, nahkaa ja korko noin 6-8 cm.  Kengät joilla voi huoletta kävellä ja ei tarvitse miettiä jääkö korko rallin väliin tai katukivetykseen, mutta silti näyttää hyvältä, oman näköiseltä ja muodikkaalta. (Kyllä, en halua rumia kenkiä!) Olen myös aika ”ronkeli”. Asiakkaana varmasti joidenkin mielestä hankala. En halua peruskenkiä, en reiluja kävelykenkiä, en mitään tavallista ja kivaa, vaan näyttävää, omaperäistä ja jotain joka kestää aikaa. (kengät alla; Terhi Pölkki)

Itse asiassa huonoin myyntiargumentti, jonka olen koskaan kuullut; nää on tosi suositut!!! Näitä on myyty tosi paljon!! (tapahtui jokin aika sitten Helsingissä olevassa kenkäkaupassa…arvaa herättikö mielenkiinnon ostamaan?)

Usein törmään siihen, että kenkäpari johon ihastun maksaa ihan liikaa. En kuitenkaan ole valmis maksamaan useita satoja euroja kengistä, sillä kengät ovat tehty kulutettavaksi. Usein löydänkin alesta hyviä löytöjä.

Tulevan syksyn kenkämallistoissa on paljon saappaita, varsikenkiä, kartiokorkoja ja avokkaita, joissa on v-neck leikkaus tai T-remmit. Tässä muutama suosikkini; (hopeiset ja violettiset kengät Mi.No shoes, Minimal Nordic Galleria Esplanadissa on suosikki kenkäkauppani!)

Alla olevissa kuvissa muutamia esimerkkejä kauden muodista Zalandosta;

Kuvat alla; syksy-talvi 2017-2018 mallistoa, mausteena vähän historiaa sekä vinkkejä:

Koska 80-luku on muodissa, näkyy se myös kengissä ja erityisesti saappaissa! On nilkka-, polvi- ja reisipituisia saappaita. – Itseasiassa pitkät ja kapeat nahkasaappaat saivat alkunsa jo 1960-luvulla jolloin minihameet olivat muodissa.

(Alun perin reiteen ulottuvia saappaita käyttivät 1700-luvulla haarniskoihin sonnustautuneet sotilaat, ns. raskas ratsuväki! Saappaiden tarkoitus oli suojata jalkoja taisteluissa)

1960-luvulla Jane Fonda, Jean Shrimpton ja Brigitte Bardot olivat juuri reisipituisten saappaiden käyttäjien esikuvia ja muodin ”luojia” suunnittelijoiden ohella).

Pitkät ylipolven saapaat ovat jälleen tai pitäisikö sanoa edelleen muodissa. Ovathan ne erityisen seksikkäitä lyhyen hameen, mekon tai super kapeiden housujen kanssa. Muodissa on myös nyöritettäviä saappaita, mutta varren pituus vaihtelee pitkästä lyhyeen. 

Kartiokorko oli 1980 luvun tärkein korkomalli. Kartiokorko oli moderni, vakava henkinen ja samalla seksikäs, sillä oli helpompi kävellä kuin stilettokorolla. Korkomalli sopi niin työpaikalle kuin discoon. Monet huippusuunnittelijat kuten Blahnik, Pfister ja Frizon käyttivät 80-luvulla kyseistä korkomallia. 

Näyttökuva 2017-08-20 kello 14.58.00

Vinkkejä;

  • Tiesitkö muuten, että pyöreä kärkinen kenkä lyhentää jalan linjaa ja saa jalan näyttämään ”töpöltä”. Niin mukavat kuin pyöreäkärkiset kengät olisivatkin aikuisella, ovat ne kuitenkin tarkoitettu pääasiassa lapsille.
  • Remmi nilkassa katkaisee jalan linjan, jos olet lyhytjalkainen ei tämä malli ole sinulle se paras vaihtoehto. Teräväkärkinen kenkä taas pidentää jalan linjaa ja sopii useammille ovaalin kärjen ohella.
  • Jos olet isokokoinen, piikkikorko tai liian kapea korko voi näyttää ihan liian kevyeltä, samalla jalka näyttää raskaammalta, käytä siis mielummin tukevaa tolppakorkoa tai kiilakorkoa. Korkoa jossa on yleensäkin volyymia. Yleisesti ottaen jos olet suurikokoinen tai pyöreä, vältä silloin suuria ja pyöreälinjaisia kenkiä tai laukkuja. Jos valitset suuren laukun, valitse kulmikas malli ja selkeät muodot. Nyt muuten tulee kenkiin kulmikkaita kärkiä, nämä mallit sopivat isokokoiselle. 
  • Kovin ohut- ja tasapohjaiset kengät ovat pidemmän päälle jalan kannalta huono asia. Kannattaakin käyttää erilaisia jalkaa tukevia pohjallisia, joko valmiita tai teetettyjä.
  • Kengät ovat helppo asuste ja yksinkertaisenkin asun saa näyttäväksi juuri kengillä!


©Satu Tapola / samatablogs, kuvat Satu Tapola, internet, vogue, vogue runway, Chanel, Zalando, Zara, Nike, Woden

Yksi kommentti artikkeliin ”MINKÄLAISET KENGÄT SINÄ HALUAISIT?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.