MIESTEN MUODILLA ON MIELIPIDE…Tulevan syksyn ja talven 2017- 2018 miesten muodissa nähdään paljon mustaa, mutta myös punaista, ruskeaa, munakoison, vihreän, sinisen, keltaisen ja oranssin sävyjä.

Kerroksellisuus korostuu miesten pukeutumisessa. Topatut takit ovat muhkeita ovat ne sitten pitkiä tai lyhyitä. Materiaaleissa on teknisyyttä. Takeissa löytyy niin turkista, villakangasta kuin nahkaa. Ilmassa on paljon retroa, erityisesti sporttisessa muodissa. Asut ovat usein kaksiosaisia; vetoketjulliset nailonpusakat ja vyötärö nauhalliset rennot housut, jotkut muistuttavat suoraan collegehousuja tai jopa ovat niitä = sporttisuus.

Myös miehille on tarjolla pyjamamuotia, skottiruutua ja erilaisia printtejä; niin graafisia kuin painettuja kuvia. Erilaisia ruutukuoseja yhdistellään surutta keskenään. Kokonaisuus voi olla hyvinkin rento. Leveät, lasketteluhousuja muistuttavat housut yhdistettynä neuleisiin ja laatikkomaisiin takkeihin, jotka ovat pitkiä tai lyhyitä. Eikä unohdeta sileäpintaista samettia. 

Muodilla on mielipide ja se näkyy erilaisina iskulauseina ja teksteinä puseroissa ja paidoissa, asennetta peliin. Kapeita housuja on edelleen, mutta housujen linja on kauttaaltaan väljentynyt erityisesti housuissa on laskoksia tai ne ovat reidestä väljät.  Business pukeutuminen muistuttaa suoraan vuoden -85 muotia, väljää, rentoa ja laskeutuvaa. Mm. Balenciagan, Diorin ja Dries Van Noutenin mallistoissa korostui 80- luku.  

Myös 1970-luku näkyy vaatteiden leikkauksissa rock tyylinä. Eikä unohdeta asusteita; villaiset baretit (pussimaisempi kuin baskeri) ja pitkät kaulahuivit, jotka muistuttavat englantilaisen jalkapallon kannattajahuiveja. Erityisesti solmiot, jopa hieman ironisessa muodossaan, tekevät näkyvän paluun. Niin ja ORANSSI olisi kuulema uusi MUSTA?

MUUTAMA VINKKI:

Tiedätkö muuten mikä vartalotyyppi sinulla on? Oletko kolmio? Suorakulmio? Vai pyöreä?

Kolmiolle on tyypillistä leveät hartiat, kapea lantio ja rintakehä, joka selkeästi kaventuu vyötäröä kohti. (Erityisesti urheilijoilla on kolmion mallinen vartalo). Tälle vartalotyypille sopivat lyhyet farkkutakit ja pusakat sekä vyöllinen trenssi. Puvut voivat olla hyvinkin kapeita. Housuista parhaiten sopivat suorat esim. avolaskoshousut sekä farkuista slim fit malliset eli kapeat. Vyö saa näkyä. Paita, lyhyt, voi olla hyvinkin kapealinjainen, ja helma housujen sisäpuolella. Yleensä kolmio vartalon omaava haluaa näyttää vartaloaan ja käyttääkin usein istuvia vaatteita. 

 Kun taas suorakulmiolla hartiat, vyötärö ja lantio ovat samassa linjassa. Myös rintakehä on suora. Suorat olkatoppaukset ovat suositeltavia pikkutakeissa. Takeista pusakat ja suorat mallit, joissa on  vetoketju, sopivat parhaiten. Housuista suorat mallit sopivat parhaiten. Istuvuus normaali. Paita housujen sisäpuolella tai suorana housujen päällä. 

Pyöreällä on kapea tai luisu hartialinja, pyöreähkö lantio, leveä rintakehä ja yleensä hän on vatsakas. Pikkutakeissa hillityt olkatoppaukset, jotka antavat ryhtiä hartialinjaan, sekä pitkälinjaiset takit kuten duffelitakki. Suorat housut, malli rento, ei laskoksia. Paita housujen päällä suorana, paitsi pukujen kanssa. Yleisesti pitkittäislinjat pidentävät ja hoikentavat. 

Koska miesten kuin naistenkin pukeutumisessa vartalotyyppi vaikuttaa vaatteiden istuvuuteen, kannattaakin kiinnittää huomio vaatteiden leikkauksiin, kokotietoihin ja mitoituksiin. Kaikki kun ei sovi kaikille!

Muista, että pukeutuminen voi olla myös hauskaa. Tuomalla omaa persoonaa esiin esim. väreillä tai vaikkapa rohkeilla leikkauksilla ja yhdistelmillä antaa se piristystä arkeen ja juhlaan. Muoti on muotia, eikä sitä kannatakaan noudattaa orjallisesti. Muodin tarkoitus on antaa meille kaikille ideoita ja vinkkejä juuri oman tyylin ja maun rajoissa. 

Teksti; ©samatablogs/ Satu Tapola, kuvat internet, vogue runway, top fall, menswear

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.