UUSIA SILMÄLASEJA METSÄSTÄMÄSSÄ!

Olen etsinyt silmälaseja vaikka kuinka kauan, vanhat olisi pitänyt uusia vuosi, kaksi sitten!  En vain ole löytänyt sopivia ehdokkaita ja kompromisseja ei ole tässä tapauksessa mielekästä tehdä. Sen verran suuri investointi silmälasit ovat.

En ole vielä sinut silmälasien kanssa, joten haluan niiden olevan sellaiset, että niitä ”kehtaa” käyttää julkisesti. Kovin värikkäitä tai kirjavia en halua, musta, hopea, jotain siihen suuntaan. Malli saisi olla näyttävä, ei tavis! Sellainen, jossa tiedän olevani minä ja tulee WOW elämys! Mielellään vielä tehokas kasvojenkohotus:) Toki on ollut kivoja laseja ja sellaisia, että ne ovat sopineet minulle… se jokin on kuitenkin jäänyt puuttumaan.

Aika outoa, mutta olen kokenut välillä olevani ”yhteistyökyvytön” ja ”hankalakin” asiakas. Olen yrittänyt ystävällisesti selittää mitä etsin ja haluan. Silti minulle on tarjottu, kirjavia, punaisia, ruskeita, pyöreitä, tavallisia, pieniä, kulmikkaita kehyksiä …. Toki, kiltisti aluksi teinkin näin, sovitin kaikki mitä tarjottiin .. sillä eihän sitä koskaan tiedä.. Jossain vaiheessa sekin raja tuli vastaan ja järjestelmällisesti kieltäydyin edes kokeilemasta.

Ajattelin, että miksi hitossa on pakko sovittaa, jos jo näen ettei ne sovi ja olen näitä samantyyppisiä sovittanut satoja kappaleita ellen enemmänkin! Tiedän mitä haluan, joten miksi ihmeessä ostaisin kirkkaanpunaiset kehykset vain sen takia, että olen tummahiuksinen? Varmasti olen siinä suhteessa poikkeus, että haluan erottua joukosta ja haluan jotain näyttävää ja rohkeaa. Niin, että tunnen olevani minä.

Sitten alkoikin tapahtumaan. Kävin Itiksen Instrussa ohimennen ja ystävällinen myyjä kaivoi laatikosta Fendin aurinkolasit, kun oli hetken kuunnellut vuodatustani! Hän kertoi, että näistä saisi myös silmälasit! Olin myyty! Löysin myös muita hyviä ehdokkaita ja vähemmän hyviä, nämäkin aurinkolaseista. Vain yhdet löytyi ns. silmälasikehys puolelta. Tosin poskeni tulevat pahasti vastaan eli lasit ovat liian alhaalla tai liian isot. Mutta ongelman voisi kuulema korjata laittamalla ”korokkeet”. Upeat ne ovat ja Chloén mallistoa.

Olen tosiaan kiertänyt kaikki liikkeet Katajanokalta Erottajalle, Erottajalta Hietsuun, Fredalta Kamppiin jne… Käynyt läpi ketjuliikkeitä kuin pieniä liikkeitä. Tosin, olen katsellut vain silmälasikehyksiä en aurinkolaseja. Muistaakseni yhden kerran eräässä pienessä liikkeessä Erottajalla ehdotettiin aurinkolaseja, ne olivatkin näyttävät… mustat vihreällä tehosteella, joten se jäi siihen. Se oli se kirkas vihreä mikä tökki. Vaikkakin malli oli hyvä.

Olen ajatellut hieman suurempia ja kissamaisia kehyksiä, värinä musta tai hopea. Toisaalta pyöreitä tai pyöreähköjä en ole edes ajatellut, mutta yllättäen huomaan ajattelevani myös niitä yhtenä vaihtoehtona.; pyöreät ns.”twistillä” tai että, ruusukulta voisi olla mahdollinen väri koska se on punertava ei keltainen. Näin se maailma avartuu kun pääsee vauhtiin.

Olen näyttänyt näitä kuvia ystävilleni koe mielessä ja en ole kertonut mitkä ovat suosikkini. Ja kuinkas kävikään… aika moni haluaisi valita hillityt ja tavalliset:) Jotkut jopa kommentoivat, että en kyllä osaa kuvitella sinua noissa ja ihan tulee mieleen joku vanhanajan opettaja:) Ei, ei noi ole ollenkaan sun! Huvittavaa! Kun taas muutamat, jotka oikeasti tuntevat minut, heti ehdottivat että nuo! Eli näyttävimmät kehykset. Poikani sanoi; Äiti! Nyt pitäydyt alkuperäisessä suunnitelmassa; Fendit ja Chloét! Äläkä nyt ala miettimään muuta! Ne on parhaat ja sopii sulle! Mitenkäs kuulosti tutulta? Ihan kuin olisin itse joskus sanonut samaa hänelle?:)

Nythän kehyksissä näkyy 20- ja 40 luvun muotia, joka on päivitetty tähän päivään. Myös 70 – 80 lukujen suuret statement lasit ovat suurta huutoa ja nimenomaan kevyillä kehyksillä.

1920 ja 1940

1960

1970

Voisikohan nämä alla olevat Fendit olla juuri sitä? 

Kuvia myös Officielin, Chloén ja Ray Banin kehyksistä / aurinkolaseista. 

Näiden merkkejä (kuvat alla) en muista, mutta mallisto on esillä Puuterihuoneella; kehykset ovat persoonallisia ja todella erikoisia, ainakin kaksi ensimmäistä. Ensimmäinen kehys on aika hyvä, toisesta tulee mieleen taiteilijapersoona, sellainen joka on juuri järjestänyt taidenäyttelyn.  Kissamaisista laseista strasseilla olisin tykännyt, mutta ne olivat ruskeat & kirjavat, ehkä myös hieman pienet. Viimeiset taas liian 50 – 60 lukua, vaikkakaan ei pahat.

Ensimmäiset kehykset (alla vasemmalla) olen kokeillut vain aurinkolaseina, enkä edes enää muista merkkiä. Malli on mielenkiintoinen ja haluaisin nähdä ne ilman linssiä. Alin keskimmäinen on sama kuin vasen alhaalla ilman linssiä. Ihan kiva! Istuu hyvin ja malli sopii, jäin miettimään ovatko ne liian ”tavikset”? Hillityt? Oikealla alhaalla taas Fendit ja pidin myös näistä. Tosin ruskea ja kulta ei tule kysymykseen. 

Ongelmaa riittää ihan kiitettävästi, mutta uskon nyt löytäväni ne lasit viimeinkin. Varsinkin kun tajusin, että myös aurinkolasit ovat mahdollisuus. Harkitsen myös kaksien lasien hankkimista, koska oli hyvä puoleen hintaan tarjous.

Silmälaseja suositellaankin olevan useampi pari kuin yksi, jotta ilmettä voisi vaihdella pukeutumisen mukaan. Itselläni on tarve ensisijaisesti lukulaseille, mutta koska ne eivät toimi minulla töissä, vaihtoehtona on moniteho toimistolasit. En käytä laseja ulkona tai vapaa-ajalla. Ainoastaan töissä ja kotona kun luen tai työskentelen koneella. Noo-oo ehkä kaupassa joskus kun joutuu tutkimaan mitä tuote sisältää….

Kuvat luonnontilassa, eikä niitä ole muokattu. Otettu sovitushetkellä selfienä. Eli natural style:)

Omat kuvat ja tekstit; Satu Tapola ©️samatablogs.com, muut kuvat internet

2 kommenttia artikkeliin ”UUSIA SILMÄLASEJA METSÄSTÄMÄSSÄ!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.