KATSAUS SYKSY/TALVI 2018-19 MUOTIIN;

Vielä on kesäkuu ja kesää edessä, mutta aina on mielenkiintoista katsoa mitä syksy ja talvi tuovat tullessaan muodin saralla. Lisäksi nyt alet alkavat voimalla, joten tulevan syksyn muotia saattaa löytyä myös aleista, joten silmät auki 🙂

Mitä uutta tulevan syksyn ja talven värikartta tuo tullessaan? Itseäni miellyttää ehkä eniten punajuuren sävyt, vaalea krookuksen lila sekä ultravioletti, joka on valittu vuoden 2018 Pantonen väriksi. Yllättäen huomaan ajattelevani oliivin vihreää? Miten olisi oliivin vihreät kengät, huivi tai laukku??

Upeita värisävyjä, mutta saadaanko niitä myös suomen vaatekauppoihin jää nähtäväksi. Ehkä Zara voi yllättää, tai ainakin asetan toivoni juuri Zaraan, kopioivathan he näytöslavoja tiuhaan tahtiin ja mallistot vaihtuvat usein. Sopii minulle, erityisesti silloin kun etsin jotain muodikasta ja edullista, mutta kuitenkin hintaansa nähden laadukasta. Usein myös parempaa kuin vastaavissa liikkeissä. 

Punajuuren punainen taas on värinä mielestäni sellainen, että se ei mene ”vanhaksi” vaikka värit ja muoti vaihtuu. Vaan se voi olla juuri se yllättävä tekijä vuosien saatossa, joten miten olisi punajuuren punainen neuletakki laadukkaasta materiaalista? Nahkainen käsilaukku tai kengät? Tuosta tulikin mieleeni, että löysin Helsingin Sokoksen kenkäosastolta, joka uudistuu, Unisan upeat punajuuren punaiset avokkaat / kävelykengät -70%!!! Bongasin kengät töihin mennessäni, varasin ne ja sovitin ruokatauolla! Voittaja fiilis!!! Joten seuratkaa todellakin alea tarkkaan, tiedä mitä löytöjä teette tulevaan syksyyn ja talveen 😉 (kuva kengistä jutun lopussa!)

Punaisen sävyt ovat melkeinpä aina suosittuja syksyn ja talven muodissa. Nyt kuitenkin punajuuri värinä on jotain uutta ja monissa mallistoissa, suunnittelijasta toiseen, väriä näkyy runsaasti. 

Syksy – talvi 2018 värikartta;

Näyttökuva 2018-6-8 kello 18.45.23

Punajuuren punainen: tumma, näyttävä, täyteläinen, sopii niin asusteisiin kuin päällysvaatteisiin ja on erityisen dramaattinen väri juhlapukeutumisessa. Riippuen kankaasta sävy vaihtelee hohtavasta mattaan. 

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.04.05

Unikon punainen on raikas ja eloisa väri. Unikon punaista löytyy usealta suunnittelijalta. Pukeudu unikon punaiseen päästä varpaisiin ja sinut ihan varmasti huomataan. Itse olen aina jopa ”inhonnut” punaista, johtuen siitä, että äitini käytti nuoruudessani punaista joka lähtöön! Nyt huomaan jo ajattelevani punaisista sävyistä, mitä jos? Edes asusteissa? Puhdas kylmä punainen?

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.05.16

Ultra violetti on pehmeämpi sävy kuin nimi antaa olettaa. Monet suunnittelijat suosivat ultra violettia mod-tyyliin kaksiosaisissa asuissa, tai yhdistettynä vaikkapa ruskeaan, jolloin violetti muuttuu rauhallisemmaksi. Väri on rohkea ja vaatii kantajaltaan paljon. Lisäksi jos sinulla on omasta takaa vahvat värit, veikkaan tämän värin sopivan sinulle. Itse voisin kuvitella pukeutuvani juuri ultra violetin sävyihin… ja vaikka päästä varpaisiin:)

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.05.52

Pehmeämpi ja pastellisempi sävy violetista on ihana krokuksen violetti. Ihanan naisellinen väri, toimii syksystä kesään. Itselläni tulee romanttiset ja pehmeät värikaudet yleensä keväisin. Joten miksi ei tulevana syksynä. Mieti krokuksen pastellista pehmeää sävyä  yhdistettynä mustaan. Vau! Itselläni on muhkea kaulahuivi tästä sävystä ja se toimii loistavasti tehostevärinä niin musta-valko-harmaassa arjessa talvella. 

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.06.01

Mellow rose on pehmeä vaaleanpunainen, jonka voisi helposti jättää huomiotta, jollei se veisi huomiota kiistattomasti. Hieman imelä ja vaativa, mutta kuitenkin niin ihana. Väri toimii niin mekoissa kuin päällysvaatteissa. Se tuo myös ihanaa pehmeyttä pukeutumiseen. Toimii mustan, sinisen ja ruskean parina. Niin ja punajuuren punaisen kaverina ehdottomasti!

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.05.44

Kirkas fuksia, niin sanottu kuuluisa purppuranpunainen, joka on sävytetty pinkillä värillä! Fuksiaa nähdään tulevana syksynä ja talvena niin vaatteissa kuin asusteissa. Yksi ehdottomista väreistä punajuuren sävyn ohella. Saa nähdä innostunko tästä ”iki-väristä juuri nyt! Huulipunassa kyllä!

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.05.35

Merensinistä ja vedenvihreää, kaunis/kauniit jalokivi väri(t). Toimii niin punajuuren sävyn kanssa kuin mustan. Upea väri takeissa sekä silkin hohtoisissa puseroissa ja hameissa. Tyylikästä luksusta ja harmoniaa.

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.07.22

Oliivinvihreä, monipuolinen väri, joka varmasti tulee olemaan yksi syksyn suosikki väreistä. Väriä voi käyttää yksin tai yhdessä vaikkapa punaisen kanssa. Voit olla päästä varpaisiin oliivinvihreässä tai pukeutua oliivinvihreään päällystakkiin. 

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.07.13

Lämmin mausteväri, pähkinänruskea, tuo mieleen saharan kuumat aavikot ja hiekkarannat. Erityisesti viitoissa ja takeissa. Toimii myös sametissa.

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.06.39

Ruosteen ruskeanpunainen, punaokra, yllättää. Erityisesti päällysvaatteissa. Ihanan lämmin värisävy ja jotain uutta!

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.06.32

Tähtisumun sininen, upea sininen, jota nähdään tyypillisesti kevät-kesä muodissa. Väri yllättää ja sopii monelle. Toimii loistavasti myös tummien sekä vaaleiden värien tehostajana, tai myös yhdistettynä kirkkaisiin vastaväreihin. 

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.06.23

Sargassomeren sininen on upea sävy juuri iltapuvuissa. Tiesitkö muuten, että sargassomeren merivirtojen pyröteisyyden vuoksi, meren keskelle kasaantuu biohajoamatonta muovijätettä, muistuttaen Tyynenmeren jätepyörrettä!  -Upea, näyttävä, luksus, silkkiä, pitsiä, jalokiviä- …… nämä mielikuvat tulevat mieleen tästä upeasta sinisestä.

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.06.14

Punaruskea oranssi, yksi yllättävämmistä väreistä näytöslavoilla sekä väriyhdistelmistä. Ihan varmasti tulet huomatuksi.

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.06.48

Kirkas ”pääsiäisen” -keltainen, kun haluat tulla varmasti nähdyksi!! Vaativa ja näyttävä väri.

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.06.57

Limen keltainen, syksyn vastaus kevään kirkkaisiin keltaisiin. Hieman pehmeämpi keltainen. Tosin vaativa väri tämäkin.. ainakin suomalaisen ihon sävylle. Itse innostun tästä sävystä enemmän. 

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.07.05

Kiiltävä hopea, hohtava, mykistävä, heijastava, näyttävä.. mitä muuta voi sanoa? Juhlaa ja luksusta pikkujouluihin ja linnan juhliin.

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.08.00

Vaalea harmaa, usein tehosteväri, nyt niin jännittävä väri syksyyn eikä todellakaan tylsä. Vaatii kantajaltaan, sillä väri vetää helposti ihon kalpeaksi ja värittömäksi. Yhdistämällä vaalea harmaa tummempaan sävyyn näyttävyys ei katoa. Tosin rohkeammat pukeutuvat tähän päästä varpaisiin.  

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.07.37

Musta, aina elegantti eikä koskaan mene muodista! Näyttävä, yllättävä, tyylikäs, varma väri syksyyn ja talveen. Oma suosikkini vuodesta toiseen. Joskus vain tuntuu ihanalta palata mustaan, erityisesti kesän jälkeen. 

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.07.53

Tofun valkoinen, sellaisenaan, päästä varpaisiin. Pehmeämpi kuin vitivalkoinen. Mikset kokeilisi? Eikä valkoinen niin arka väri ole, takin voi suojata suoja-aineilla, jolloin lika ei tartu niin helposti ja tahratkin lähtee helpommin pois. 

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.07.44

Täydellinen kermaisen pehmeä mantelin nude sopii hyvin syksyyn ja erityisesti naisellisiin sekä romanttisiin tyyleihin. Sävyssä on aavistus kullan hohdetta. Juhlamekko tästä sävystä on tyrmäävä!

Näyttökuva 2018-6-8 kello 19.07.29

Tässä nämä upeat ale-löydöt;  Unisan punajuuren sävyiset avokkaat / kävelykengät syksyyn:

©️Teksti; Satu Tapola, http://www.samatablogs.com
Kuvat ja viittaukset; Vogue, Pantone,glowsly

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.