KESÄLOMA MUISTOJA – BARCELONA –

Barcelona! Kaupunki, joka vei sydämeni. Ei haitannut kuumuus tai ihmispaljous. Itseasiassa oli hyvä päästä pois kaiken myllerryksen keskeltä. Loma tuntui lomalta ja raskaat tapahtumat jäivät hetkeksi taakse. Vuosi tosiaan on ollut aikamoinen ja suurten tunteiden vuoristorataa. Kun lentokone kohosi taivaalle, tuntui kuin olisi astunut toiseen elämään. Kaikki ikävät asiat unohtuivat ja uudet ihanat kokemukset odottivat. 

20180829_153234

Raskas ilma ja tuhkahduttava kuumuus iskivät vasten kasvoja, kun astuimme ulos lentokentän ovesta. Ihanaa aurinkoa ja lämpöä oli siis tiedossa. Lentokentältä hotellille matkasimme taxilla ja meille sattui erittäin ystävällinen kuljettaja, joka kertoi koko matkan ajan mikä mikäkin oli. Hautausmaan historiasta lähtien kaiken… mitä eteen tuli. Hotellimme oli keskeisellä paikalla  La Ramblasin läheisyydessä; Petit Palace Boqueria Garden. Hotellin johtaja oli vastaanottamassa meidät (aina kun vieraat saapuivat) ja saimme hyvän perehdytyksen hotellin palveluista, tapahtumista Barcelonassa sekä mitä ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa. Saimme myös tietää, että he varaavat puolestamme liput museoihin jos niin haluamme. Käytimmekin tätä palvelua hyväksemme, tosin varasimme / ostimme myös itse suoraan netistä. Kun oli liput valmiina, ei tarvinnut jonottaa pitkissä turistijonoissa vaan pääsi suoraan sisään.. näin siis ihan kaikissa paikoissa joissa ehdimme käydä. Joten suosittelen ostamaan liput netistä etukäteen.

20180830_230348Satu

Barcelonassa on niin paljon nähtävää, ettei kaikkea ehdi 5 päivän aikana. Sen lisäksi, että käytimme metroa ja taxeja, kävelimme paljon. Oikeastaan kävelemällä näkee eniten ja löytää paikkoja joita ei välttämättä muuten löytäisi, ja tulee samalla hyötyliikuntaa:)

Sagrada Familia räjäyttää tajunnan. Mieletön tarina takana ja valmistuskin on edennyt vihdoin vauhdilla eteenpäin. Kuin olisi ollut veden alaisessa satumaailmassa mielikuvitus olentojen kanssa. 

20180831_13010220180831_12530020180831_131206

Casa  Battlo on suorastaan hulvaton kokemus erikoista ja nerokasta arkkitehtuuria ja sadunomaista maailmaa. Gaudin luomuksia tämäkin. Olisi mielenkiintoista tietää mitä Gaudin päässä liikkui?

20180830_12362820180830_18252220180830_18261420180830_124637

Barcelonassa  on niin paljon nähtävää ja koettavaa… nähtävyyksien lomassa tietysti tutustuimme vaate kauppojen tarjontaan sekä kävimme syömässä paikallisissa ravintoloissa. Vaatekaupoista sen verran, että väriä oli runsaasti tarjolla ja erilaisia kuoseja. Päätin, että haluan jonkin ihanan värikkään vaatekappaleen… no jäi haaveeksi! Sovitin ja sovitin, mutta ei ei ei ei ja vielä kerran ei! Värikkyys ei ole se minun juttu, yksivärinen vaate kyllä, mutta kirjava ei. No ainakin tuli yritettyä!

Osuimme muuten yhtenä päivänä keskelle muotikuvauksia La Ramblasilla! Museo käyntien päätteeksi otimme aurinkoa rannalla, kävimme erilaisten kirkkojen kappeleissa, ostimme paikallisia herkkuja kotiin tuliaisiksi sekä tietysti muotilehtiä, jotka ovat erittäin edullisia toisin kuin suomessa…  jne.. Iltaisin istuimme ravintoloiden terasseilla ja katselimme ihmisiä sekä nautimme coctaileista. Aamuisin söimme itsemme ähkyiksi hotellimme aamiaisella, josta sai myös tilauksesta erilaisia annoksia. 

Iltaisin kävimme ostoksilla ja yleensä kaupat olivat auki 21.30 asti, pakko myöntää, että tuntui oudolta kun suurin osa kaupoista oli sunnuntaisin kiinni tai ettei ruokakaupat olleet auki 24h kuten meillä. Katolisessa maassa pyhät ovat oikeita juhlapyhiä ja kun keskustelin yhdessä liikkeessä aukioloajoista henkilökunnan kanssa, olivat he suorastaan kauhuissaan kun kerroin  miten kaupat ovat auki Suomessa!

 

Barcelona, mieleenpainuva kokemus ja varmasti menen sinne uudelleen; yksin, kaksin tai porukassa! Niin paljon jäi näkemättä ja kokematta. Vaikka tuntui, että ehdimme paljon näiden päivien aikana, oli siinä vain murto-osa.

Kuvat ja teksti;  ©️Satu Tapola / samatablogs.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.