Lomatunnelmia korona kaaoksen keskellä

Talviloma, vihdoinkin! Tosin hieman oudossa tilanteessa. En olisi koskaan voinut ajatella, että liikkumista rajoitetaan, sanellaan sääntöjä mitä saa tehdä ja mitä ei! Aika absurdia, miten nykypäivänä voi tapahtua edes tälläistä. Onko niin, että tuudittaudutaan siihen ettei katastrofeja enää tapahdu. Ei uskota tutkimuksia tai tiedemiesten varoituksia.

Onhan tämä aika hurjaa. Onneksi meillä on ollut ja on loisto hallitus, mikä on uskaltanut tehdä päätöksiä. Tosin hirvittää kaikki työttömyys, konkurssit… kaikki ikävä mitä tästä seuraa. Itse olen siitä onnellisessa asemassa etten ole joutunut lomautetuksi tai työttömäksi.

Tiedätkö mitä? Lopetin ikävien uutisotsikoiden lukemisen, niiden jotka luovat paniikkia ja rehentelevät kuolemilla. Luen vain faktauutisia; kuten hs.fi ja yle.fi. kerran tai kaksi päivässä.

En ymmärrä miksi luodaan paniikkia ja hysteriaa. Monet ihmiset ovat jo nyt alkaneet sekoilemaan ja panikoimaan. Saavat kohtauksen jos aivastaa metrossa tai yskäisee, käyttäytyvät muuten sekopäisesti. Ei kaikki ole koronaa. Ihmiset sairastavat allergiaa ja usein keväisin se ilmenee voimakkaammin.

Itse en ole hamstrannut yhtään ruokaa tai wc-paperia, vaan käyn kaupassa tarpeen mukaan. Suorastaan välillä alkaa kiukuttamaan joidenkin ihmisen käyttäytyminen kaupassa, tullaan ihan kiinni, etuillaan, kävellään päin.. ihan kuin uhalla! Kiukuttaa kaikenlaisten asiantuntijoiden typerät kommentit; kuten lomat pitää perua! Juuri tästä syystä parempi jättää uutisotsikot omaan arvoonsa, miksi pilata päivänsä? Tärkeintähän on, että pysyy kotona jos sairastaa.

Näkökulmia on monenlaisia, mutta tosiasia on ettei tämä korona lopu tähän vaan jatkuu ja jatkuu kunnes kehitetään rokote ja sitäkin pitää testata..

Minulla on juuri nyt talviloma. Se, etten voi tapailla ihmisiä miten haluan tai matkustaa vaikkapa Lahteen vanhempiani tapaamaan, ensin tietysti ärsytti. Mutta olen tsempannut itseäni ja kääntänyt ajatukseni positiivisiksi. Kun aloin miettimään mitä kaikkea voin tehdä, tulikin listasta loputon.

Kuten; kirjoitan, käyn vaatekaappini läpi, ehkäpä kuvaan erilaisia asuyhdistelmiä, siivoan, pesen ikkunat, käyn lenkillä, jumppaan, katson Netflixiä, chattailen ystävieni kanssa, puhun puhelimessa… ja olen antanut itselleni luvan vain olla. Voin nukkua juuri niin pitkään kuin huvittaa jos siltä tuntuu tai valvoa.

Minulla on pieni terassi, kannoin jo kellarista kulmasohvan pehmusteet valmiiksi odottamaan lämpöä ja aurinkoa, tosin vielä pakattuna. Matot uskaltauduin jo laittamaan maahan. Grillauskausi avattu (jo kauan sitten) ja kesäkukkaruukkukin odottaa käyttöönottoa, joten ihan varmasti kesäkin vielä tulee ja lämpö. Voin jo kuvitella kuinka lojun sohvalla, auringossa, juon kylmiä juomia ja kuuntelen hyvää musiikkia yhdessä minun rakkaan karvakamuni Sissin kanssa. Odotan myös ystävieni tapaamista, hauskoja yhteisiä hetkiä kesäteatterissa, terassilla… Toivotan kaikille tsemppiä, valo loistaa tunnelin päässä vaikka ei siltä juuri nyt tuntuisikaan.

Kyllä tästä selvitään, ihan varmasti; yhdessä🧡 Voima halaus kaikille ❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.