SYKSY SAAPUU JA NIIN SAAPUU TULEVAN SYKSYN JA TALVEN MUOTIKIN, OSA 2

– KENGÄT SYKSY TALVI 20-21 –

Kenkämuodissa jatkuu edelleen käytännöllisyys, tosin tarjolla on myös runsaasti vähemmän käytännöllisiä vaihtoehtoja.

Viime aikoina mukavat kengät, kuten lenkkarit, ovat olleet tapetilla enemmän ja vähemmän. Mielestäni ensisijaisen tärkeää on kenkien hyvä lesti, sellainen mikä istuu juuri omaan jalkaan. Mikään ei ole epämukavampaa kuin kengät, joilla voi korkeintaan seisoa tai kun kenkä hiertää ikävästi ja saa olon tukalaksi.

Myös ulkonäöllä on väliä, itse haluan kenkieni näyttävän ainoastaan hyviltä, vaan välillä suorastaan myös tyrmääviltä. Jos ostan avokkaita, talvisaappaita tai kenkiä yleensä, pyrin ostamaan nahkaisia ja laadukkaita kenkiä. Kengissä pitää myös olla se jokin, se mikä kolahtaa!! Se Wow-elementti. Kun kiertelen kaupoissa etsimässä kenkiä, yleensä se ”juuri minun näköinen” kenkä suorastaan huutaa; sovita minua! No, sitä ei tapahdu usein, mutta onneksi edes joskus 🙂

Pidän koroista, niin epäkäytännöllisiä kuin ne joskus ovatkin. Arkeen sopiva korko juuri minulle on 5-7 cm. Juhlassa voi olla enemmänkin, riippuen tilaisuudesta. Yleisesti ottaen rakastan kenkiä, kengäthän ovat joskus kuin taideteoksia. Ihanaa onkin katsoa mitä tuleva syksy tuo tullessaan kenkämuotiin.

Alla kuvia tulevan kauden malleista ja esimerkkejä kenkätyyleistä pienillä kommenteilla. Havainnekuvat antavat osviittaa väreistä ja mihin kategoriaan sisältyy mitäkin muotoa ja yksityiskohtaa. Myös kenkämuodissa näkyy niin maanläheisyys, luonto, avaruus kuin teknologia, samaa mitä vaatemuodissa.

Kenkien kärkien muodoissa näkyy uutena neliömäinen kärki entistä voimakkaammin.

Dr Martens tyyliset bootsit jatkavat muodissa entistä särmikkäimpinä. Bootseissa on enemmän solkia, pidempi kapeahko varsi, kiiltonahkaa, ja pohjat voivat olla kiilakantaisia tasapohjien sijaan. Massiivisetkin bootsit toimivat niin mekkojen kuin hameiden kanssa. Chelsea-bootseissa pohja on jykevämpi, ilme yksinkertaisempi.

Teräväkärkiset ja matalat kengät metallisina tai näyttävillä yksityiskohdilla, kuten vetoketjuilla, strasseilla ja soljilla koristeltuina. Myös kävelykengissä ja herrainkenkämalleissa on runsaasti samoja yksityiskohtia; solkia, ketjuja, leikkauksia.

Ylipolven saappaat ovat tänä syksynä erityisessä nosteessa. Saappaiden varret tulevat rohkeasti reiteen asti. Lateksiset ja kiiltävästä nahasta valmistetut saappaat ovatkin rohkeita ja niillä on ollut kautta aikojen tietynlainen ”tuhman tytön” -syndrooma. Todellisuudessa pitkävartinen saapashan on usein peittävämpi kuin sukkahousut ja antaa puetun ilmeen.

Muotinäytöksissä useimmissa mallistoissa oli runsaasta matalakorkoisia tai tasapohjaisia polvipituisia saappaita ratsastussaapas tyyliin. Yllättävä ja ehkä tunteita herättävä ”ryttyvarsi” -saapas on täällä jälleen. Runsas ja leveä saappaanvarsi rytistettynä nilkkaa kohti. Itse en ole oikein koskaan päässyt tähän moodiin, mutta platformit tavalla tai toisella ovat aina viehättäneet silmääni.

Platformit jatkavat muodissa edelleen (ovat olleetkin jo useamman kauden). Koroissa on uusia muotoja, samoin pohjassa. Värit vaihtelevat mustasta vaaleaan, kullasta hopeaan.

Hopeaa, bling blingiä vihreästä hopeaan sinisestä kultaan. Usein talvella ja syksyllä me pukeudumme jostain syystä tummiin väreihin, yleensä mustaan. Siksi onkin piristävää kirkkaat ja voimakkaat värit sekä rohkeat tyylit saappaissa ja kengissä yleensä.

Niin paljon ihania ja näyttäviä yksityiskohtia; ketjuja, helmiä, strasseja…

Ja toki ne lenkkarit.. mutta onneksi niissäkin on näyttäviä yksityiskohtia jos niin haluaa. Aamutossumainen avokas ei ehkä ole meidän maantieteellisen sijainnin ystävä… mutta ehkä sisäkenkinä tai pikkujoulujen räväkkänä asusteena?

Näistä onkin hyvä lähteä kohti tulevaa syksyä! Kannattaa myös kurkata sinne omaan kenkäkaappiin… ehkäpä sieltä löytyy jotain mikä sopii juuri tähän hetkeen. Itselläni taitaa ollakin tulevan syksyn ja talven kenkämuoti jo ns. taputeltuna! Erilaisia saappaita korkeasta matalaan ja pitkävartisesta nilkkuriin löytyy useampi pari. Joten voisiko olla kerrankin niin ettei minun ”tarvitse” ostaa uutta? Mielenkiintoinen ajatus… nimittäin ei tule olemaan helppoa, jos näen spesiaalin mallin ja se suorastaan kutsuu minua ostamaan…

Kenkiä kannattaa myös hoitaa, puhdistaa säännöllisesti, suojata ja erityisesti nahkaa kannattaa huoltaa juuri nahalle tarkoitetuilla hoitoaineilla. Samaa kenkäparia ei kannata käyttää joka päivä, kenkä on hyvä välillä jättää lepäämään. Joten sekin on syy hankkia talveen parit kolmet kengät mitä vaihdella tilanteen ja sään mukaan.

Päivitän lisää syksyn ja tulevan talven 2020 muotia asuste- ja vaateosioilla lähipäivinä. Kävin muuten DMK:n kasvohoidossa ja siitä kerronkin enemmän kun sarjahoito on saatettu loppuun.

Teksti; ©️Satu Tapola, kuvat; internet, glowsly, Vogue Runway, trend report

2 kommenttia artikkeliin ”SYKSY SAAPUU JA NIIN SAAPUU TULEVAN SYKSYN JA TALVEN MUOTIKIN, OSA 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.