DMK-ENTSYYMITERAPIAA – MATKA KOHTI KAUNISTA IHOA!

Minulla on kuiva ja atooppisuuteen taipuvainen, herkästi reagoiva iho. Saatan saada nokkosrokkoa kasvoille, kutisevia ärtyviä kohtia, joinakin päivinä iho voi olla niin kuiva että se näyttää 100 vuotiaan iholta!

Viime syksynä sain allergisen reaktion lähinnä silmien seudulle. Silloin se tulkittiin silmätulehdukseksi ja yläluomen tulehdukseksi. Jälkeenpäin vasta tajusin, että diagnoosi oli väärä. Muutama kuukausi sitten sain uuden allergisen reaktion. Istuin illalla kotona sohvalla televisiota katsellen, yhtäkkiä tunsin kuinka kasvojani kuumotti, huulia pisteli, nenä meni tukkoon, ja silmäluomet alkoivat turpoamaan. Huusin pojalleni; apua! Nyt tapahtuu jotain mun kasvoissa! Juoksi peilin eteen; olin järkyttynyt. Kasvot olivat punaiset ja laikukkaat, silmät turvonneet valtaviksi, kaula punainen ja laikukas, näytin pelottavalta ja kamalalta.. otin allergia pillerin. Ei mitään tehoa. Otin uuden, tilanne hieman rauhoittui jonkin ajan kuluttua.

Seuraavana aamuna oireeni olivat edelleen pahentuneet ja näytin vieläkin kamalammalta. En todellakaan olisi kehdannut poistua kodistani kuin ehkä säkki päässä! Soitin työterveyslääkärille ja sain ajan, onneksi kodin lähelle. Muistan kuinka oli sateinen päivä, vettä tuli kaatamalla.. Mutta minä laitoin kasvoilleni isoimmat aurinkolasit mitä löysin ja piilouduin niiden taakse sekä sateenvarjon alle. En ottanut aurinkolaseja pois edes vastaanotossa.

Lääkäri epäili ristiallergiaa; heinänuha ja edellisen päivän syömiset. Olin syönyt ruokaa jossa oli habanero chiliä, sen lisäksi mansikoita ja suklaata. Nämä kaikki yhdistettynä heinänuhaan oli mitä todennäköisemmin syy näinkin voimakkaaseen reaktioon. Sain Epipenin uuden kohtauksen varalle, vahvat allergialääkkeet ja kortisonia tablettina. Reilu viikko meni, että aloin näyttämään ihmiseltä, tosin iho oli herkkä reagoimaan edelleenkin ja jostain syystä kuiva ihoni alkoi kuivumaan entisestään, nahkapaloja lähti runsaasti. Ärsytys vain kasvoi kun työterveydessä lääkäri ei pitänyt asiaa sen vakavampana, koska en ole saanut moisia kohtauksia kovinkaan usein, joten mitään syytä ei kuulema ollut tutkia asiaa sen enempää. Just!

Itseäni alkoi ärsyttämään oma ulkonäkö, turhamaisuuttako? Minun mielestäni ei! Vaikka olen ja olisin kuinka vanha, voi iho näyttää kauniilta, kiinteältä ja hyvinvoivalta. Olen aina panostanut ihonhoitoon ja myös syönyt ravinteikkaan ruuan lisäksi erilaisia ihon toimintoja tukevia vitamiineja. Turhauduin aina kun katsoin peiliin, joten aloin etsimään erilaisia vaihtoehtoja mitä iholleni voisi tehdä. Katsoin netistä kirurgisista toimenpiteistä kasvohoitoihin. Osa hoidoista oli aika radikaaleja ja kalliita, joten ne eivät tulleet kysymykseen.

Törmäsin Danne Montaque Kingin ihonhoitometodiin ja innostuin. Katsoin useamman videon, tutkin kaiken mahdollisen mitä vain löysin. Muistin Elsen! Olen käynyt joskus vuosia sitten säännöllisesti Kosmetologi Elsen luona kasvohoidoissa ja olihan minulle joskus myös tehty DMK kiinteyttävä entsyymihoitokin. Laitoin välittömästi Elselle viestin, kerroin tilanteeni ja kysyin mitä iholleni voisi tehdä?

Vastaus tuli nopeasti; Else suositteli minulle 4 kerran hoitosarjaa ja kotihoitotuotteita tukemaan hoitoja. Sain hyvin tarkan kuvauksen mitä olisi odotettavissa.

DMK on tehokas metodi, jonka perustana ovat hoitolassa tehtävät entsyymihoidot. DMK-hoidot perustuvat tuloshakuisuuteen ja ne on suunniteltu parantamaan ihon kuntoa ja siinä esiintyviä ongelmia. DMK-ihonhoitokonsepti perustuu ihon oman biokemian jäljittelemiseen ja tuloksia saavutetaan ihon omaa kemiaa tukemalla, ei toimimalla sitä vastaan. Hoidoissa ei kuorita ihoa, vaan perinteisen ihon kuorinnan sijaan käytetään hydrolysaatiota, joka muuttaa kuolleen solumateriaalin heikoksi hapoksi ja huuhtelee sen pois. DMK-entsyymiterapia sisältää myös ärsytystä ehkäiseviä ja allergiareaktioita torjuvia ainesosia, joten mahdolliset ei toivotut reaktiot hoitoon ovat erittäin harvinaisia. DMK Signature entsyymiterapia tehostaa verenkiertoa, hapensaantia ja lymfan toimintaa iholla. Samaan aikaan käänteisen osmoosin avulla myrkkyjen ja vapaiden radikaalien poisto paranee sekä kollageenin tuotanto aktivoituu. Ainutlaatuinen ja uniikki hoitomenetelmä on kaikkia ihoa uudistavien DMK-hoitojen kulmakivi.

Minulle myös kerrottiin, että hoidon jälkeen saattaa nousta näppylöitä ihon pintaan, mikäli ihon alla on tukoksia ja talikertymiä, ne nousevat hoidon vaikutuksesta epidermiksen pintaan. Myös kuivia, kiristäviä alueita voi tulla esiin ja se johtuu joidenkin kuolleiden soluproteiinien jäämisestä vielä osittain kiinni ihoon., mutta ne irtoavat myöhemmin. Joskus saattaa myös tulla esiin tummaa, ikääntymisestä johtuvaa pigmentoitumista. Edellä mainitut muutokset häviävät ajan mittaan kun ihon toiminnot tasapainottuvat. Vahvempien hoitojen yhteydessä voi ensimmäisenä tai toisena päivänä hoidosta ilmaantua punoitusta, kuumotusta ja kevyttä kirvelyä.

Hoidossa aktivoidaan ihoa toimimaan optimaalisesti, joten erilaiset tuntemukset iholla ovat normaalia. Myös entsyymiterapian jälkeen on tärkeää käyttää DMK-ihoterapeutin suosittelemia / määräämiä kotihoitotuotteita tukemaan hoitolassa aloitettua hoitoa. Muut tuotteet saattavat aiheuttaa ei toivottuja reaktioita iholla.

Ahmin kaiken edellä mainitun, kaiken tiedon mitä vain löysin ja päätin aloittaa suosituksen mukaisen hoidon. Enkä ole katunut pätkääkään. Minulle on tehty 4 hoitola hoitoa noin 8 – 10 päivän välein ja siinä sivussa olen tehnyt kolme kotihoitoa eli entsyyminaamioita itse. Lisäksi minulla on ollut vaihtelevat tuotteet kotihoitoon. Ihoani on ”ravisteltu” ja herätelty vähän radikaaleimmilla toimenpiteillä, jotta ihoni alkaisi uusiutumaan. Nahkaa, tai ihoa on lähtenyt valtavia määriä, pieniä paksuja paloja, hilseilyä ja taas kerran paloja. Myös pieniä näppyjä on tasaisesti ilmaantunut lähelle leukaa ja poskien alaosiin, joskus kutinan seurauksena.

Kuivuus on ollut todella runsasta ja sanoinkin olevani ilmeisen kuiva tyyppi! Siltikään en ole sen antanut vaivata mieltäni, olen ajatellut sen olevan normaalia reagointia ja että ihoni uudistuu, kestä nyt Satu, hyvä tästä tulee….

Olen myös ahkerasti raportoinut ihoni tilasta Kosmetologi Elselle ilman paniikkia. Vaikka osittain kokemukset ovatkin ehkä olleet jopa hurjia. Minulla vain on ollut ja on vahva usko tähän hoitoon ja metodiin.

Ihoni väri on parantunut ja vihdoinkin myös kuivuus on hellittänyt otettaan, tosin ei ole vielä kadonnut kokonaan. Vielä on matkaa siihen täydelliseen ihoon. Kunhan kuivuus ja sen tuomat ongelmat häipyy, ihon kiinteytys on myös toivottavaa. Itse on aina niin kriittinen omaa ihoaan kohtaan, roikkuu sieltä ja roikkuu täältä.

Teen edelleenkin kotihoidossa kuurina vielä pari naamioita ja pari kertaa viikossa iltaisin, levitän Revitosin voiteen. Kun nämä tuotteet loppuu menen vielä kasvohoitoon, jotta nähdään ihon tarkka tilanne. Tänään kuitenkin ihoni oli taas hilseilevä paikoittain, silmäluomet, leuka ja nenän ympärys kohti huulia. Iho on tuntunut jopa kiristävältä kaikkien voiteiden laiton jälkeenkin. Jostain syystä en ole edelleenkään tuskastunut tai luopunut toivosta. Koska uskon tähän hoitoon 100% ja uskon Kosmetologi Elsen ammattitaitoon 100%!! (Itsekin ihmettelen miksi en ole luovuttanut, oikeasti, nämä kuoriutumiset ja muut ovat kyllä tulleet raskaalla kädellä).

Olen nyt jo voiton puolella, vaikka vielä on matkaa, uskon pääseväni vielä tavoiteltuun tulokseen; täydellisen kauniiseen, hyvinvoivaan ja kiinteään ihoon. Olen myös tässä sivussa rakastunut DMK- ihonhoitotuotteisiin, se on se tunne mikä iholle jää voiteiden levittämisen jälkeen. (Ihanaa kun on johonkin rakastunut – hmmm- sarkasmia?)

Kun ihoni vihdoin on kunnossa, tulen käymään noin 8 viikon välein ylläpitohoidoissa. Joidenkin mielestä turhaa, minun mielestä ei. En halua näyttää vanhalta, en halua olla ryppyinen. Nyt varmasti joku ajattelee, että ryppyjä tulee halusit tai et! Kyllä niitä tulee, mutta jos ne johtuu ihon kuivuudesta ja voin sen estää, teen sen ihan varmasti. Kuulin myös, että vaikeimmat ongelmat hoitaa ovat akne ja ihon kuivuus ongelmat, ikääntyminen taas helpointa.

Haluan kauniin ihon, myös vanhana, vanhempana kuin nyt. Sitä paitsi monella aikuisella naisella esimerkiksi vaihdevuodet voivat heittää ihon täysin erilaiseksi kuin mitä se on ollut ennen. Näistä asioista ei vain puhuta. Mielestäni oli syy mikä tahansa, miksi kärsiä kun apua on saatavilla. Kosmetologi on kuin Gynegologi. Kun löydät loistavan ammattilaisen, et luovu hänestä hevillä. Sitä paitsi Else on mahtava kauneuden ammattilainen.

Onhan kauneudenhoito myös terapeuttista, kaikki hieronta, ihon koskettelu, rauhallinen musiikki ja ympäristö…. niin terapeuttisen rentouttavaa. Itse vajoan joka kerta jonnekin tajunnan rajamaille ja lähden hyvin rentoutuneena ja positiivisella mielellä pois.

Suosittelen ❤️

Teksti ja kuvat; ©Satu Tapola, http://www.samatablogs.com, tiedot ihonhoitomenetelmästä; Kosmetologi Else

http://elsestenvall.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.